Det er medlemmerne, der ejer Coop

Som medlem og medejer er du en del af et fællesskab af 1,9 millioner danskere, som elsker økologi, gode råvarer, ingen skadelig kemi, mindre madspild og mere dyrevelfærd.

Mad og ansvarligt forbrug handler for os om andet og mere end en fyldt indkøbspose.

Det er derfor, vores butikker har engagerede lokale bestyrelser. Det er derfor, frivillige arrangerer madfællesskaber og debataftener om det, der betyder noget lokalt og globalt.

Som medlemmer har vi mange måder at handle på og kan bestemme lidt mere. På lokaleaktiviteter.coop.dk kan du se hvordan.

 

Danmark taler sammen

En række Coop-butikker lægger lokaler og gryder til initiativet ”Danmark taler sammen”, hvor borgere mødes for at tale sammen over et måltid mad. Bag tiltaget står Coop og ENIGMA, og visionerne er store: vi skal genoplive samtalen og blive bedre til at lytte til hinanden.

Vi spiser sammen

Fra Vesterbro til Virklund - Vores Madfællesskab i Coop er en succes flere og flere steder. Fællesspisningerne styrker lokale netværk og sammenhold i byen.  

 • DEN FØRSTE DAG

  Hvert år starter hundredevis af unge mennesker mellem 15 og 18 år deres arbejdsliv i Coops butikker landet rundt. I filmen "Den første dag" er vi med Malthe den allerførste dag på hans første job ... En dag der gik hen og blev lidt af et mareridt, eller gjorde den?

  Er du under 18 og på udkig efter et godt fritidsjob, eller er du forældre til en ung jobsøgende, så del filmen med dem, eller se mere på coop.dk/job.

 • Som medejer sætter du dit aftryk

  Vi lytter til vores medejere – også selv om vi ikke alle kan tale direkte sammen. Coop er nemlig sat i verden for at varetage alle 1,9 millioner medejeres interesser – og hæve barren for, hvad en dagligvarekæde kan.


  Derfor spørger vi hver uge 1.000 medejere om alt fra prisen på leverpostej til problematiske kemikalier i varerne. Og vi lytter til medlemmerne af de over 600 lokale bestyrelser, som er med til udvikle vores butikker.

 • Frivillig i Coop

  I Coop er der mere end 3.500 engagerede frivillige og medlemsvalgte.

  Man kan være frivillig på flere måder: Man kan blive medlemsvalgt til en butiksbestyrelse, brugsforeningsbestyrelse eller landsrådet, eller man kan melde sig som frivillig på et af vores mange projekter eller events.

  Året rundt udvikler og gennemfører vi en lang række projekter, som involverer og engagerer vores mange medlemmer.
  Det kan være alt fra madfællesskaber til forbrugeraftener og festivaler.

  Vi har projekter, hvor man kan være frivillig for en enkelt dag, ligesom vi løbende inviterer medlemmer og frivillige med til at udvikle og gennemføre projekter sammen med os. • Forstå demokratiet i Coop

  Coop er demokratisk og ejet af 1,9 mio medlemmer.

  Landsrådet er Coops øverste myndighed, der sætter retningen for Coop. Landsrådet består af 124 medlemmer valgt af ca. 3700 medlemsvalgte fra hele landet.

  Dagli’Brugsen, SuperBrugsen, Kvickly har i alt 580 lokale bestyrelser.

  Som bestyrelsesmedlem i Coop har du mange muligheder for at gøre en forskel i din butik og dit lokalområde.

  Bestyrelserne er medlemmernes repræsentanter i butikken og butikkens ambassadører i lokalsamfundet i samspil med de ansatte. Bestyrelserne arbejder aktivt for at styrke butikken, det lokale fællesskab og Coops demokrati, mærkesager og værdier.

   

  Vil du have noget at skulle ha' sagt?
  Ønsker du at engagere dig lokalt i en bestyrelse, eller vil du vide mere om, hvad der sker i din butik? Så tag fat i din lokale formand eller spørg efter bestyrelsen i butikken.

Viden og debat:
Ansvarlighed og bæredygtigt forbrug

Som medejer får du en andel i overskuddet, og vi giver dig mere værdi end bare rabatter og bonus i kroner og øre. Gennem mere end 150 år har Coop og Samvirke haft et ideal om at oplyse forbrugerne. Det gør vi ved at sætte fokus på emner, som optager medejerne. Flere af Coops butikker inviterer til debat- og forbrugeraftener om aktuelle tendenser i vores mad og forbrug. Måske har du en god idé til et arrangement om bæredygtighed og ansvarligt forbrug i din butik?

Er du endnu ikke medejer?

Som medlem og medejer i Coop får du mulighed for indflydelse, adgang til arrangementer og kurser samt fællesskaber med 1,9 millioner danskere, der også har truffet et aktivt valg om, at mad og ansvarligt forbrug handler om andet og mere end en fyldt indkøbspose.

Et medlemskab koster 200 kr., som du selvfølgelig får retur, hvis du ikke længere vil være medejer.

Bliv medejer