Vi spiser sammen

Fra Vesterbro til Virklund - Vores Madfællesskab i Coop er en succes flere og flere steder. Fællesspisningerne styrker lokale netværk og sammenhold i byen.

Vores Madfællesskaber

I løbet af bare det sidste år er der etableret næsten 40 madfællesskaber i lokale butikker i byer som Virklund ved Silkeborg, Gudumholm i Himmerland og Gedser på Falster, hvor mellem 60 og 135 borgere i alle aldre mødes en helt almindelig aften og spiser god mad sammen. Rundt om langbordene lærer borgere hinanden at kende og selvom den enkelte butik, sammen med deres bestyrelse er vært, tjener de ikke noget ud over værdier, der ikke kan sættes pris på: sammenhængskraft og lokalt tilhørsforhold.

Brænder du for at skabe et lokalt Vores Madfællesskab?
Så tag fat i din uddeler i Brugsen eller varehuschef i Kvickly eller skriv til
foreningskonsulent Tine Ørnebjerg Pedersen
tine.oernebjerg.pedersen@coop.dk

Kom med Coop og Enigma Museum på samtale-tour

Det er ikke hver dag, man kan møde et museum i sin lokale butik. Muligheden er der nu. Danmark taler sammen er et nyt samarbejde mellem kommunikationsmuseet Enigma, Coop og et lokalt medie.

Enigma sætter rammen for samtalen med en samtalemenu, der finder sted i selve butikken, og det lokale medie bestemmer temaet for aftenens samtale.

Danmark taler sammen-touren har indtil videre været forbi Kolding og Refnæs ved Kalundborg, og i løbet af november kommer touren forbi Kvickly Skibhusvej i Odense d. 20. november og Dagli'Brugsen Agerbæk d. 27. november.

Billetter købes i den enkelte butik.

Få fortællingen om Coop før, nu og i fremtiden

Hvad vil det sige, at Coop både er en forening og en forretning? Hvad er Coops strategi? Hvor mange butiksbestyrelser er der? Hvad vil det sige, at Coop arbejder med ansvarlighed? App'en Coopseum giver et hurtigt overblik over Coops 150-årige historie, nutid og fremtid.

DEN FØRSTE DAG

Hvert år starter hundredevis af unge mennesker mellem 15 og 18 år deres arbejdsliv i Coops butikker landet rundt. I filmen "Den første dag" er vi med Malthe den allerførste dag på hans første job ... En dag der gik hen og blev lidt af et mareridt, eller gjorde den?

Er du under 18 og på udkig efter et godt fritidsjob, eller er du forældre til en ung jobsøgende, så del filmen med dem, eller se mere på coop.dk/job.

Som medejer sætter du dit aftryk

Vi lytter til vores medejere – også selv om vi ikke alle kan tale direkte sammen. Coop er nemlig sat i verden for at varetage alle 1,7 millioner medejeres interesser – og hæve barren for, hvad en dagligvarekæde kan.

Derfor spørger vi hver uge 1.000 medejere om alt fra prisen på leverpostej til problematiske kemikalier i varerne. Og vi lytter til medlemmerne af de over 600 lokale bestyrelser, som er med til udvikle vores butikker.

Frivillig i Coop

I Coop er der mere end 3.500 engagerede frivillige og medlemsvalgte.

Man kan være frivillig på flere måder: Man kan blive medlemsvalgt til en butiksbestyrelse, brugsforeningsbestyrelse eller landsrådet, eller man kan melde sig som frivillig på et af vores mange projekter eller events.

Året rundt udvikler og gennemfører vi en lang række projekter, som involverer og engagerer vores mange medlemmer.
Det kan være alt fra madfællesskaber til forbrugeraftener og festivaler.

Vi har projekter, hvor man kan være frivillig for en enkelt dag, ligesom vi løbende inviterer medlemmer og frivillige med til at udvikle og gennemføre projekter sammen med os.

Forstå demokratiet i Coop

Coop er demokratisk og ejet af 1,7 million medlemmer.

Landsrådet er Coops øverste myndighed, der sætter retningen for Coop. Landsrådet består af 124 medlemmer valgt af ca. 3700 medlemsvalgte fra hele landet.

Dagli’Brugsen, SuperBrugsen, Kvickly har i alt 580 lokale bestyrelser, og Irma-kæden har én samlet medlemsbestyrelse.

Som bestyrelsesmedlem i Coop har du mange muligheder for at gøre en forskel i din butik og dit lokalområde.

Bestyrelserne er medlemmernes repræsentanter i butikken og butikkens ambassadører i lokalsamfundet i samspil med de ansatte. Bestyrelserne arbejder aktivt for at styrke butikken, det lokale fællesskab og Coops demokrati, mærkesager og værdier.

Vil du have indflydelse?
Ønsker du at engagere dig lokalt i en bestyrelse, skal du henvende dig til et bestyrelsesmedlem i dit distrikt.

Viden og debat:
Gratis arrangementer for medlemmer

Som medejer får du en andel i overskuddet, og vi giver dig mere værdi end bare rabatter og bonus i kroner og øre. Gennem mere end 150 år har Coop og Samvirke haft et ideal om at oplyse forbrugerne. Det gør vi ved at sætte fokus på emner, som optager medejerne og invitere til gratis arrangementer med viden og debat om aktuelle tendenser i vores mad og forbrug.

Her kan du klikke dig videre og læse mere om aktuelle arrangementer for Coops medlemmer.

Er du endnu ikke medejer?

Som medlem og medejer i Coop får du mulighed for indflydelse, adgang til arrangementer og kurser samt fællesskaber med 1,7 millioner danskere, der også har truffet et aktivt valg om, at mad og ansvarligt forbrug handler om andet og mere end en fyldt indkøbspose.

Et medlemskab koster 200 kr., som du selvfølgelig får retur, hvis du ikke længere vil være medejer.

Bliv medejer