Sammen om rent vand til alle

Coop og Røde Kors står sammen i kampen for rent vand til alle. Donér din pant til Røde Kors og vær med til at redde liv.

 • Sammen om rent vand til alle

  Tænk, hvis du ikke havde adgang til rent drikkevand – hverken i dit eget hjem eller nogen andre steder.

   

  Tre ud af ti børn og voksne har ikke adgang til rent drikkevand. De drikker beskidt vand fra vandhuller og floder, som gør dem meget udsatte for livstruende sygdomme. Sygdomme, der sætter en stopper for børns skolegang og forhindrer voksne i at arbejde, så de kan skaffe mad på bordet. I værste fald kan disse sygdomme slå ihjel – og særligt børn er udsatte.

   

  Rent vand redder liv. Røde Kors uddeler derfor rent drikkevand i krig og katastrofer. Over hele verden bygger Røde Kors brønde, der sikrer adgang til rent vand for millioner af børn og voksne - nu og i fremtiden.

 • Donér din pant til Røde Kors og vær med til at redde liv

  Røde Kors og Coop står sammen i kampen for rent vand til alle. Og du kan være med. Giv din pant til Røde Kors og vær med til at redde liv. Din halvliters-flaske svarer til 1,5 kr. – hvilket svarer til hele 30 liter rent vand.

   

  Det er nemt.
  I alle pantautomater i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen kan du pante dine flasker og trykke på Velgørenhedsknappen. Hvis du får leveret dagligvarer fra Coop.dk MAD, så kan du også vælge at donere den pant, du får afhentet (og med rabatkoden " GODSAG" sparer du fragten frem til 6/10/2019). Så giver du din pant til Røde Kors og er med til at hjælpe mennesker i nød. Hver en flaske tæller. Sammen kan vi give rent vand til flere udsatte børn og voksne.
  Du kan som altid vælge at få din pant udbetalt frem for at donere. Det kan du ved pantautomaterne og hos Coop MAD. Du kan læse mere om donation og Røde Kors her: https://www.rodekors.dk/om-os/oekonomi,

 • Gavn miljøet og red liv

  Danskerne er vilde med at aflevere tomme dåser og flasker. 9 ud af 10 solgte emballager kommer retur. Når du panter din flaske eller dåse, bliver den genanvendt. Det er til gavn for både miljøet, jordens ressourcer og klimaet. Når bare du returnerer én dåse, sparer det energi nok til at bruge en computer i 17 timer.

   

  I 2018 blev der afleveret 1,4 milliarder flasker og dåser. Det sparede jorden for 143.950 tons CO2. Du kan altså være med til at redde liv og samtidig passe på vores jord - og det blot ved at trykke på én knap. Velgørenhedsknappen. Det gi’r mening.

Verdensmålene

Samarbejdet mellem Coop og Røde Kors understøtter arbejdet med fem af FNs Verdensmål:

(6) Rent vand og sanitet

(11) Bæredygtige byer og lokalsamfund

(12) Ansvarligt forbrug og produktion

(13) Klimaindsats

(17) Partnerskaber for handling

 

Bliv indsamler søndag d. 6. oktober

Sig ja! – og få en oplevelse, der gør verden bedre. Tag dine børn med og giv dem et nyt perspektiv på verden. At der er mennesker, der ikke har råd til mad, og at nogle børn må flygte alene fra krig uden mor og far. At samle ind er lærerigt og sjovt - og det er vigtigt.

 

Din gåtur betyder nemlig, at vi kan hjælpe her og nu. For ude i verden står familier uden tag over hovedet og venter på vores hjælp. Kæmper mod oversvømmelser, fattigdom og sygdomme. Eller er på flugt fra krig. I Danmark har udsatte børnefamilier, hjemløse, voldudsatte kvinder brug for vores støtte og omsorg.

 

Hjælp børn og voksne i nød

Tre ud af ti børn og voksne har ikke adgang til rent drikkevand. De drikker beskidt vand fra vandhuller og floder, som gør dem særligt udsatte for livstruende sygdommen.

 

Døgnet rundt har børn og voksne brug for akut hjælp i verdens brændpunkter. Derfor har vi brug for DIN støtte. Giv et livsvigtigt bidrag til Røde Kors i dag. Et bidrag på 50 kr. svarer f.eks. til 1000 liter rent vand.